وزیر نیرو بابت قطعی برق بیانیه داد! قطع طولانی مدت برق تمام میشود؟

تیتر فوری؛ وزیر نیرو، عباس علی‌آبادی، اعلام کرد قطعی‌های طولانی‌مدت برق به پایان رسیده‌اند و از این پس خاموشی‌های خانگی، در صورت وقوع، بیشتر از دو ساعت نخواهد بود.

او با اشاره به دلایل فنی و شرایط کم‌سابقه جوی، جزئیاتی از اقدامات وزارت نیرو برای رفع ناترازی برق و افزایش تولید را ارائه داد.

وزیر نیرو بابت قطعی برق بیانیه داد! قطع طولانی مدت برق تمام میشود؟

ایران در بین ۱۶ کشور برتر صنعت برق

علی‌آبادی گفت: ایران جزو ۱۶ کشوری است که سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در صنعت برق داشته و در بسیاری از شاخص‌ها، از جمله توسعه زیرساخت و ظرفیت تولید، جلوتر از کشورهای دیگر است. اما در مصرف انرژی نیز پیشتازیم، که به گفته او، این “پیشتازی” نشان از شدت مصرف بالا نسبت به تولید ناخالص داخلی (GDP) دارد؛ به‌عبارتی، برق در کشور ما ثروت‌آفرین نیست.

ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق؛ دلیل خاموشی‌ها چه بود؟

به گفته وزیر نیرو، زمانی که او مسئولیت را بر عهده گرفت، کشور با ناترازی ۱۸ تا ۲۰ هزار مگاواتی در حوزه برق مواجه بود. هرچند افزایش مصرف ۲ تا ۳ درصدی طبیعی است، اما خروج برخی واحدهای برق‌آبی از مدار و تاخیر در تعمیرات، بحران را تشدید کرده. او تأکید کرد تیم وزارت نیرو به‌صورت شبانه‌روزی در حال تلاش برای افزایش ظرفیت نیروگاهی و کاهش مشکلات است.

خاموشی‌ها بیشتر از دو ساعت؟ خطا بوده، نه برنامه

علی‌آبادی صراحتاً گفت: برنامه‌ای برای خاموشی‌های بیش از دو ساعت خانگی وجود نداشته و اگر چنین اتفاقی افتاده، ناشی از خطا در شبکه بوده است. او از مردم خواست در صورت مشاهده خاموشی‌های بیش از دو ساعت، موضوع را به ادارات برق گزارش دهند تا به سرعت رسیدگی شود.

تأخیر در تعمیرات نیروگاهی و افزایش بی‌سابقه دما

وزیر نیرو علت اصلی تأخیر در آماده‌سازی نیروگاه‌ها را کمبود سوخت در زمستان عنوان کرد. این موضوع باعث شده برخی نیروگاه‌ها همچنان در حال تعمیر باشند. علاوه بر این، متوسط دمای کشور در اردیبهشت امسال ۵.۵ درجه بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده که در تاریخ بی‌سابقه است و فشار مضاعفی بر شبکه وارد کرده.

افزایش مصرف برق در اردیبهشت ۱۴۰۳

طبق اعلام وزیر نیرو، میزان مصرف برق در اردیبهشت امسال به ۵۷ هزار مگاوات رسیده، در حالی که نیاز مصرف در همین زمان سال قبل ۴۶ هزار مگاوات بوده. با وجود رشد ۹.۹ درصدی تولید برق حرارتی، افزایش واردات برق و توسعه منابع تجدیدپذیر، همچنان ۳۰۰۰ مگاوات از ظرفیت برق‌آبی کاسته شده که ناشی از خشکسالی و ذخیره منابع برای تابستان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه