سقوط بورس با آغاز هفته سوم اردیبهشت 1404 | 62 هزار واحد ریزش!
تیتر فوری؛ در اولین روز کاری هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۴، شاخص کل بورس تهران با ریزش چشمگیر ۶۱ هزار واحدی به عدد ۳ میلیون و ۱۱۶ هزار رسید؛ این در حالیست که در هفتههای اخیر بازار سهام بیشتر روزها روند مثبتی داشت.
شاخص هموزن نیز بیش از ۱۰ هزار واحد افت کرد که نشانه فشار فروش در کلیت بازار است.
در این مطلب میخوانید :
آمار معاملات و وضعیت نمادها در ۱۳ اردیبهشت
۲۶۹ نماد منفی و افت ۱.۹۵ درصدی کل بازار
امروز شنبه، ۱۳ اردیبهشت، از مجموع نمادهای بورسی تنها ۸۲ نماد مثبت و ۲۶۹ نماد منفی بودند. شاخص کل ۱.۹۵ درصد کاهش داشت و تعداد خریداران به ۱۰۹ هزار نفر رسید. در این روز بیش از ۶۳۸ هزار معامله به ارزش حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان ثبت شد. سه نماد فارس، فولاد و وبملت بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص گذاشتند. نمادهای پرتراکنش نیز شامل خودرو، وبصادر و وتجارت بودند.
فرابورس هم قرمز شد
افت ۲۵۶ واحدی و معاملات ۱۵۴ هزار میلیارد تومانی
شاخص فرابورس نیز در ادامه روند منفی بازار، امروز ۲۵۶ واحد کاهش یافت و روی عدد ۲۶ هزار و ۸۷۱ ایستاد. در این بازار، ۳۶۱ هزار معامله به ارزش چشمگیر ۱۵۴ هزار میلیارد تومان انجام شد. نمادهای مارون، آریا و ومپنا بیشترین اثر منفی را داشتند و نمادهای پرتراکنش شامل مهرمام، وپایا و کانسار بودند.
مسیر پرنوسان بورس در ماههای اخیر
از کانال ۲.۷ میلیونی تا ورود به ۳ میلیونی؛ و دوباره سقوط
بازار سهام ایران از اوایل آبان ۱۴۰۳ وارد روند صعودی شد و با گذشت چند ماه، برای اولینبار در تاریخ ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ به کانال ۳ میلیون واحد رسید. اما این مسیر صعودی پایدار نبود. بورس از ۲۲ دی ۱۴۰۳ دچار نوسانات کاهشی شد و در بازه اسفند بین کانالهای ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در رفتوآمد بود. تا اینکه با انتشار خبر مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴)، شاخص مجدداً به مدار صعودی بازگشت.
تحلیل کارشناسان: سیاست، کلید نوسانات بورس
پیشبینیها از آینده بازار
تحلیلها نشان میدهد بازار سرمایه از نظر بنیادی وضعیت خوبی دارد؛ اما عوامل سیاسی، کمبود نقدینگی و بیاعتمادی سهامداران مانع رشد آن شدهاند. با این حال، آغاز مذاکرات بین ایران و آمریکا و احتمال تصویب لوایح پالرمو و CFT، میتواند فضای اقتصادی کشور را شفافتر و کمریسکتر کند و در نهایت باعث تقویت بورس شود.